Cukiernia Halina Kryś to niezwykłe miejsce, gdzie tradycja wypieku ciast łączy się z nowoczesnością. Położona na Starym Mokotowie, przy ulicy Jarosława Dąbrowskiego 71, pozwala zatrzymać się na chwilę przy herbacie lub wyśmienitej, świeżo parzonej kawie w towarzystwie słodkich wypieków produkowanych od ponad 35 lat.
Wszystkie produkty wypiekane są w naszej pracowni. Bazując na tradycyjnych recepturach i metodach wytwarzania używamy wyłącznie najwyższej jakości surowców naturalnych. Nie dodajemy też konserwantów ani polepszaczy smaku.
U nas każdy znajdzie coś dla siebie: rogaliki drożdżowe z białym lub ciemnym makiem, kruche babeczki z owocami, tarty owocowe – w tym cytrynowe z bezą, wyśmienite torty bezowe przekładane malinami oraz wyjątkowe makowce z bakaliami, babki drożdżowe z lukrem lub kruszonką a przede wszystkim ręcznie zawijane pączki z powidłami śliwkowymi. Polecamy także wytrawne quiche z warzywami oraz paszteciki drożdżowe i francuskie wypełnione kapustą lub mięsem drobiowym.
W słoneczne, letnie dni zapraszamy również na nasze tradycyjne lody. Przygotowujemy je własnoręcznie wyłącznie z naturalnych surowców (tak więc m.in. ze świeżych malin, jagód i dojrzałych truskawek) bez użycia aromatów i barwników.
Od lat staramy się spełniać oczekiwania Naszych Klientów, największą zaś nagrodą jest ich zadowolenie. Dlatego też, miło nam poinformować, że w 2011 roku serwis www.kulinarnik.pl uznał naszą cukiernię za jedną z najlepszych w Warszawie.